Verwerkt dierlijk eiwit (ook wel VDE, Processed Animal Protein of PAP's genoemd) heeft een zeer gunstig aminozuurpatroon en is goed verteerbaar voor varkens. Het betreft pluimvee-eiwitten van verwerkte bijproducten uit de vleessector. Deze bijproducten zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie.
Opslag en gebruik vloeibaar verwerkt dierlijk eiwit
Vloeibaar verwerkt dierlijk eiwit kan toegepast worden bij biggen (max 5%), zeugen (max 13%) en vleesvarkens (max 8% bij vleesvarkens 25-45 kg en max 13% bij vleesvarkens vanaf 45 kg). Het product dient opgeslagen te worden in een schone, zuurbestendige opslagtank met roerwerk. Het product wordt geconserveerd met mierenzuur en is na levering maximaal één week houdbaar. De pH-waarde ligt tussen 4,7 en 5,2. Het product moet ieder uur geroerd worden.
Meer informatie
Neem voor informatie contact op met Sander Hulshof, telefoon 0316-293966 of mail naar info@ar-coproducten.nl.